vineri, 27 aprilie 2012

I Love Chinese

Nu stiu voi, insa eu am dezvoltat o pasiune pentru mancarea chinezeasca in ultimul timp. Cel mai bine - din toate punctele de vedere - se mananca la Dragonul Rosu in Bucuresti, din punctul meu de vedere. Ingredientele cu care se gateste mancarea sunt "de la mama lor de acasa". Nu am mai facut demult o vizita pe-acolo din pacate si nici nu mai locuiesc de ceva timp in Bucuresti. 

Astazi mi s-a facut pofta de chinese, asa ca "am luat taurul de coarne" si m-am hotarat sa gatesc eu chinese (pentru prima data :D).
Ii spusesem surorii mele care locuieste in Bucuresti ca as vrea sa ma apuc de gatit mancare chinezeasca, asa ca, zis si facut! Cu prima ocazie mi-a adus ingredientele necesare prepararii. Thank you so very very much and kisses soro si cumnate draga ca m-ati cadorisit cu aceste goodies! :*:*:*

Nu am retinut denumirea mancarii, dar o sa va arat pas cu pas ce trebuie facut si cum trebuie sa arate (nu ca as fi de-acum o specialista, dar fiind prima mancare chinezeasca pe care o fac, pentru mine este eveniment si motiv de lauda).

Acesta este rezultatul final:



Asadar, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 1 piept de pui
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri otet de orez
  • o lingura de miere de albine
  • putin vin alb (sau mai mult, dupa preferinte); va spun un secret: cel mai bine pentru ca mancarea sa iasa perfect este sa aveti mai mult vin la dispozitie...putin pus in marinata, putin pe gat si tot asa! :))) Glumesc!




Pieptul de pui se taie in fasii, iar din ingredientele de mai sus se face un sos care se toarna peste pieptul de pui. Se lasa cateva ore la frigider la marinat.
Asa arata pieptul de pui marinat:


Mai departe, avem nevoie de 2 catei de usturoi si 2 fire de ceapa verde (ne intereseaza doar partea alba deocamdata). Tocam marunt usturoiul, taiem ceapa.

 

Apoi: intr-o tigaie punem putin ulei de masline si adaugam pieptul de pui (fara marinata deocamdata, sosul il pastram pentru etapa urmatoare), ceapa si usturoiul.

 

Lasam sa fiarba pana ce carnea si-a schimbat culoarea, iar apoi turnam restul de marinata. Carnea trebuie sa arate ca in poza de mai jos:


Pregatim urmatoarele ingrediente: 1 morcov taiat fasii, un ardei gras taiat in patrate mai mari si ciupercile deshidratate (cam o mana jumatate, care au stat in prealabil la inmuiat in apa calda).


Punem toate aceste ingrediente peste pieptul de pui, in tigaie si mai completam cu un pahar cu apa. Lasam sa fiarba, mai amestecam din cand in cand si dupa gust, mai adaugam piper si sos de soia (pentru gust si pentru culoare).

Nota: sosul de soia este sarat, asa ca nu este nevoie sa mai puneti sare.


Mai ramane sa adaugam la final partea verde de la ceapa si gata mancarea!

 

Insa avem nevoie si de o garnitura: taiteii de orez (deliciosi)! Punem apa intr-o oala, iar in momentul in care apa a inceput sa fiarba stingem focul, punem 2-3 "cuiburi" de taitei (in cazul in care gatim pentru 4 persoane; daca nu, vom pune mai putin) si lasam sa se hidrateze pentru aproximativ 3 minute, asa cum a spus "Anonim". Rasturnam apoi taiteii intr-o sita si ii trecem sub un jet de apa, apoi lasam putin la scurs.

 

Taiteii de orez:

 

Si rezultatul final, prezentat si mai sus:


Nu am mancat cu betele pentru ca "amusinam" pe langa mancare si abia asteptam sa mananc!
Daca v-a placut reteta, poate o incercati si voi si imi spuneti cum v-a iesit.
Sper ca am explicat totul coerent, daca nu, intrebati! 



Kisses,
Gabrielle

6 comentarii:

  1. eu inteleg ca nu ai mai gatit niciodata mancare chinezeasca,dar totusi ca sa fierbi taieteii de orez,asta e blasfemie.se fierbe apa,se stinge focul si se lasa 3 minute la hidratat.scrie sigur si pe punga.iar internetul abunda de retete chinezesti,unde gasesti si explicatii despre taieteii de orez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Anonim, iti multumesc pentru sfat. Il voi pune in aplicare data viitoare, totusi te asigur ca nu a fost nicio blasfemie. Taiteii au fost foarte ok ca si consistenta si totul a iesit delicios.

      Ștergere
  2. must. try. this!!! imi lasa gura apa! :))
    iar reteta e foarte bine detaliata, sper sa-mi iasa si mie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa-ti iasa cu siguranta! Sunt convinsa ca pisicile nu dau gres niciodata :).

      Ștergere