miercuri, 8 iunie 2011

Campanie Iwostin, ziua 3 - Radiatiile ultraviolete: imbatranirea pielii

Buna fetelor,

Suntem in a 3-a zi a campaniei Iwostin, iar subiectul de astazi il reprezinta imbatranirea pielii, ca urmare a expunerii fara protectie la soare. Este una din cauzele majore ale imbatranirii premature a pielii, in special ale tenului.

                                                    (poze preluate de pe terapii-naturiste.com)
Dermatologii avertizeaza ca expunerea zilnica a pielii razelor ultraviolete fara protectie solara, imbatraneste de 2 ori mai repede decat atunci cand este utilizata protectia solara.

Efectele pe termen lung ale radiaţiilor UV se acumulează şi devin vizibile doar după mulţi ani. Cu timpul, pielea se îngroaşă şi se aspreşte, îşi pierde elasticitatea şi este brăzdată de riduri şi striaţii adânci sau afectată de hiperpigmentare şi depigmentare. În plus, pielea îşi pierde supleţea, devine uscată şi vasele ei capilare se dilată (teleangiectazie). Pielea se regenerează lent, iar capacitatea ei de a vindeca rănile se deteriorează. (solecrin.ro) 

In structura dermei se gasesc doua elemente importante, cum ar fi colagenul si elastina.
Colagenul reprezinta suportul pielii, iar atunci cand se rupe, pielea capata un aspect lasat.
Elastina arata ca si niste bucati de cauciuc intinse in diferite directii. In timp, datorita interactiunii cu elementele care duc la imbatranirea pielii, elastina isi pierde din elasticitate.
Aproape 80% din semnele de imbatranire ale pielii sunt cauzate de razele ultraviolete. Razele UVB (Ultraviolet burning rays) sunt predominante in zilele insorite. Razele UVA (Ultraviolet aging rays) cauzeaza daune pielii chiar daca soarele nu este vizibil. Produsele care contin filtre solare (SPF) protejeaza impotriva efectelor de fotoimbatranire.
Radiaţiile UV sunt unul dintre principalii creatori ai radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt molecule care intra in celulele sanatoase si le distrug. Se formeaza prin combinarea oxigenului cu apa, din care rezulta diversi compusi chimici. Radicalii liberi ataca enzimele, membranele celulare, lipidele, proteinele etc. (sursa musetel.ro).
Radicalii liberi, fiind molecule foarte reactive, accelereaza procesul de îmbătrânire. Ei pot afecta colagenul şi elastina pielii, cauzând riduri şi pungi. Se crede că ei sunt responsabili şi de mutaţiile ADN-ului care conduc la cancerul de piele. (solecrin.ro)
Impotriva radicalilior liberi au fost create multe produse cosmetice, complexe de neutralizare a acestora.

Sper ca v-am convins si de aceasta data ca nu trebuie sa ignoram produsele de protectie solara, iar in incheiere as dori sa multumesc echipei Iwostin pentru ocazia oferita de a testa produsele Iwostin Solecrin. 
Voi oferi mostrele primite persoanei care va lasa pe parcursul acestor zile de campanie cel mai bun comentariu (din punctul meu de vedere) - separat de celelalte produse surpriza pe care le va primi.

Kisses,
Gabriela

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu