miercuri, 17 aprilie 2013

Reteta Zilei: Pilaf de Ciuperci cu Hrisca

Buna fetelor,

Vin catre voi cu o noua reteta. Si de data aceasta tot in premiera pentru ca nu am mai gatit niciodata hrisca. Incerc pe cat posibil sa ma obisnuiesc sa prepar "healthy food" pentru a adopta un stil de viata sanatos. Acum sa nu va inchipuiti ca ma indop cu hamburgeri si cartofi prajiti, nici vorba, dar vreau sa incerc si alte mancaruri pe care le-am tot ignorat pana acum si care sunt sanatoase (cum ar fi naut, soia, hrisca etc). 

Vreau de asemenea sa ma reapuc de sport. Jobul meu presupune lucrul cu calculatorul 9 ore pe zi (uneori si mai mult) si am constatat ca sunt mult prea sedentara. Incerc sa imi fac program de mese (3 mese pe zi + 2 gustari - dar gustarile nu sunt obligatorii) si sa beau macar 2 l de apa zilnic - si la capitolul acesta stau destul de rau si nu e bine deloc. 

De asemenea nu doresc sa incep vreo dieta pentru ca nu sunt adepta lor si stiu ca oricum nu as reusi. Ce doresc de fapt este sa ma autoeduc in privinta unui stil de viata sanatos. Stiu ca am mult de munca si de recuperat din urma (si la capitolul somn am de recuperat - va trebui sa ma reobisnuiesc sa ma culc la o ora decenta, nu 2-3-4).

Ok, vorbaria lunga saracia omului. Daca ati avut rabdare sa cititi pana aici, va multumesc. Va arat rezultatul final, iar apoi reteta pas cu pas. Pentru o mai buna vizualizare, dati click pe poze.


Reteta:


Am urmat reteta dupa cum este scris mai sus si prin urmare: am spalat si feliat ciupercile, am taiat marunt 2 cepe si ardeiul rosu si am dat pisat usturoiul.


Am pus toate ingredientele de mai sus intr-o oala si am adaugat apoi o lingura de ulei de masline si putina apa.


Le-am lasat pret de cateva minute pana ce s-a inmuiat ceapa si ardeiul, apoi am adaugat ciupercile.


Am lasat 15 minute la fiert, dupa care am mutat toate ingredientele intr-un vas yena si am adaugat hrisca (o cana si jumatate), 2 cani de apa si sare intrucat nu am avut condiment Vito.



E timpul ca vasul de mai sus sa fie introdus pentru o ora la cuptorul incins in prealabil (inainte de a ne apuca de orice presupune aceasta reteta, dam drumul la cuptor). In reteta scrie ca vasul trebuie acoperit cu folie de aluminiu, dar stim cu totii cat este de nesanatos sa gatesti in acest fel, asa ca eu am acoperit cu un capac de yena. Dupa ce s-au scurs cele 60 de minute (sau pana cand scade apa), am indepartat capacul si am mai lasat inca 10 minute minunatia (in reteta - 5 minute).


Este o reteta simpla, care se face usor si unde mai pui ca este si sanatoasa!

M-as bucura sa aflu parerile voastre, iar daca stiti alte retete cu hrisca as aprecia sa le impartasiti.


Pupicei!

Gabriela

9 comentarii:

  1. Apreciez gandurile si obiectivele tale in cea ce priveste un stil de viata sanatos; recunosc ca eu sunt in urma la acest capitol, pana si la a-mi propune! Sper ca articole ca cel scris de tine sa ma ajute sa corijez macar partial !

    Reteta...la cat sunt eu de pofticioasa, m-a bulversat! Mi s-a parut ca simt aburul, mirosul...mi-a lasat gura apa! Am trecut-o pe lista de ...to do!!!:) Ai prezentat-o intr-o maniera atractiva, te felicit!

    Am de invatat si de aplicat astfel de retete, n-am gatiti cu hrisca, naut, soia...

    Am pregatit si eu pentru maine o postare cu tematica gastronomica insa nu e atat de light!:) Vei intelege cand o vei vedea...

    Iti multumesc inca o data, Gabriela! Ma inspira postarea ta...:)
    Big hug!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
  2. Am scris prima parte a postarii pentru a ma motiva. Sunt de asemenea foarte in urma si lupt pentru a ma corecta (uneori imi iese, alteori nu).

    Uite ca ne mai asemanam intr-o privinta: si eu sunt pofticioasa, tocmai de aceea nu as putea urma o dieta. Mi-am propus sa mananc sanatos si regulat 6 zile din 7, iar duminica sa ma rasfat cu ce imi este mie pofta. Si asta pe o perioada nedeterminata, sper sa reusesc...

    Ma bucur foarte mult ca ti-a placut prezentarea. Am in plan sa mai pregatesc si alte retete din categoria "healthy", poate chiar niste dulciuri.

    Abia astept sa vad si ce pregatesti tu pentru maine (poate voi incerca si eu duminica, atunci cand e ziua de rasfat).

    Te imbratisez si eu! Pupici si o seara faina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si cum ti-a placut?:) Si eu am descoperit recent hrisca si mie imi e foarte pe plac:) Reteta mea aici:http://ciocolatacuzahar.blogspot.ro/2013/03/hrisca-cu-ciuperci-si-pui.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-a placut! :)

      Super, Claudia! Trebuie sa fi fost delicioasa reteta pregatita de tine, arata tare bine!

      Multumesc pentru reteta.

      Te pup!

      Ștergere
    2. Cu cea mai mare placere:) Ma bucur ca se ma gasesc "nebune" carora le plac mancarurile de acest gen:))

      Ștergere
    3. =))

      Chiar sunt bune, doar ca spunem ca nu ne plac inainte sa le incercam. Ar trebui sa le dam o sansa inainte de a spune "NU" :). Vorbesc la modul general :).

      Ștergere
  4. Yummy! Chiar eram in pana de idei la capitolul "ce sa mai gatesc azi". Daca gasesc pe la magazinele din cartier, hrisca, ma apuc de treaba. Hugs and kisses :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-am dat idei :D
      Nu se face greu si e buna ;))

      Big hug, te pupacesc!

      Ștergere
  5. Multumesc mult, Ilda :). Sunt happy happy de nominalizare.

    Pupicei!

    RăspundețiȘtergere