miercuri, 10 aprilie 2013

Reteta zilei: Pasta de Naut (Hummus)

Este pentru prima data cand prepar hummus, dar va rog sa ma credeti pe cuvant ca a iesit delicios! Este foarte simplu de facut si necesita putine ingrediente. Simplu, gustos si sanatos!



Se pregateste astfel: 

Nautul se pune in apa la inmuiat peste noapte. Ziua urmatoare se pune la fiert (daca aveti oala sub presiune timpul de fierbere este de aproximativ 50 minute).



Dupa ce au fiert, scoatem boabele de naut din oala. Nu aruncam apa in care au fiert, intrucat ne va fi necesara la urmatorul pas.

Dam prin blender boabele de naut, adaugand cate putin din apa in care au fiert pana ce obtinem o pasta tartinabila. Dupa gust adaugam sare, usturoi pisat, putin ulei de masline (ideal ulei de susan) si zeama de lamaie. Asta este tot :).



V-am pupat!

Gabriela

9 comentarii:

  1. Ce reteta simpla! Mie imi place mult hummusul, insa nu am incercat niciodata sa-l fac in casa: mi s-a parut complicat. Ce-i drept, retetele pe care le stiam eu erau mai dificile si includeau si tahini - o pasta de susan care se adauga compozitiei. Dar reteta ta e chiar simpla - merita incercat.
    ps: Si mai e o "problema" cu hummusul: se acreste repede, in vreo 2 zile. Nu poti face o cantitate mare. Sau poti...dar trebuie sa o mananci (nom-nom) :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt convinsa ca exista si retete mai complicate, insa eu am ales "the easy way". Poti pune si susan, ar iesi chiar mai gustos (eu nu am avut in casa, dar data viitoare cand fac o sa pun si as vrea sa cumpar si ulei de susan - am vazut la Lidl).

      Referitor la cantitate, intr-adevar e de preferat sa faci mai putin. La mine, fiind prima data cand am preparat, am varsat constiincioasa toata punga de naut in vasul cu apa. Iar punga era de 1 kg. Iti imaginezi cat mi-a iesit! :)))) Asa ca am bucurat si familiile (a mea si a sotului) care m-au indemnat sa mai fac si data viitoare tot 1 kg :))).

      Ștergere
    2. Stiu de naut (hummus) dar acum am coborat din copac...nu am mancat niciodata!
      Arata excelent, imi place culoarea, textura (dupa cum pare!)
      M-ai convins, voi face!!!

      Da, data viitoare sa faci tot 1 kg...tin cu ursu', haha!:))

      Pupicei, Gabriela!
      Multumesc pentru inspiratie...

      Ilda
      Lavender Thoughts

      Ștergere
    3. Deci asa, tii cu ursu'! :)))

      Ma bucur ca am fost o sursa de inspiratie! :)
      Sper sa iti placa nautul, dar chiar este foarte gustos!

      Pupici!

      Ștergere
    4. Iti dau de stire atunci cand voi face! Iti spun ce nota am primit, ce nota ii dau eu...:))

      Noapte linistita, Gabriela!

      Ștergere
  2. Nu am mancat pana acum naut;)) dar cred ca o sa-l incerc:*
    Multumim pentru reteta
    http://miss-lorrie.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag!

      Daca incerci, sa imi spui cum ti-a iesit si daca ti-a placut!

      Te pup!

      Ștergere
  3. O reteta foarte buna si usor de facut ! Ador nautul ! Eu il mananc chiar si cu nuca macinata si putin zahar brun, atunci cand mi-e pofta de dulciuri.

    RăspundețiȘtergere