vineri, 5 aprilie 2013

Concert Yanni 31 Martie 2013 Sala Palatului

In timp ce scriu aceasta postare sunt cu castile pe urechi, retraind clipele petrecute la concertul din data de 31 martie sustinut de Yanni la Sala Palatului. 
Mi-am dorit enorm sa merg la acest concert. Il ratasem pe cel din 2011...mi-a parut atat de rau si nu stiam daca va mai exista vreo ocazie. Cand am auzit ca Yanni va concerta din nou in Romania, va dati seama ce fericita am fost! Am cumparat bilete inca de la Craciun, sa fiu sigura ca nu ratez concertul. In plus, data concertului a coincis oarecum cu data nasterii mele. A fost la 8 zile dupa ziua mea. Nici ca se putea un cadou mai frumos, mai inspirat. Un cadou de suflet.


Am ajuns cu emotie si bucurie in suflet la Sala Palatului. Asa cum fusese anuntat, la ora 19 fix a inceput concertul (concertul se inscrie in turneul "World Without Borders 2013"), dovada a profesionalismului acestor oameni minunati.
Cand Yanni si echipa sa au aparut pe scena, va spun sincer si puteti rade de mine, mi-au dat lacrimile si nu ma puteam abtine! Nu va inchipuiti ce am simtit vazandu-i in carne si oase pe scena. 
Il admir enorm pe Yanni, iubesc muzica pe care o compune, ceea ce transmite, iar daca ati ascultat melodiile lui sunt convinsa ca simtiti la fel.

Yanni, supranumit magicianul sufletului, este un tip calm, degajat si mi-a placut ca stie sa comunice foarte bine cu publicul.
A ramas impresionat de faptul ca toti cei din sala intelegeau ce spune el in engleza si aplaudau inainte ca traducatorul sa apuce sa vorbeasca. Cu traducatorul este o alta poveste, la un moment dat incepuse sa uite ce trebuie sa spuna sau traducea total gresit si spre nefericirea lui a fost mascariciul publicului de cateva ori.

Sala a fost arhiplina...oameni de toate varstele au venit la concert, semn ca muzica lui Yanni este extrem de apreciata. Am batut din palme asa cum demult nu am mai facut-o...si nu doar aplaudand, dar batand si ritmul unora dintre piese.

Trebuie si vreau sa il mentionez neaparat pe Samvel Yervinyan (in opinia mea si nu numai, best violonist ever)!

 


Si de asemenea, tin sa il mentionez pe Charlie Adams (cel mai bun tobosar), senzatia serii, care la un moment dat cu o mana batea la tobe si cu cealalta bea cafea.


La sfarsit, toti cei din sala am cerut bis-uri si amuzant a fost ca membrii echipei lui de muzicieni ne incurajau si ei sa aplaudam pentru a-l aduce pe Yanni inapoi. Concertul s-a terminat pe la ora 21:30. A fost o experienta de neuitat ce mi-a ramas adanc inradacinata in suflet. Toata echipa a facut o treaba excelenta, de la inceput pana la sfarsit concertul a fost fara cusur.

Spre bucuria mea, am gasit concertul de la Sala Palatului pe youtube si vi-l las pentru a va face o idee asupra a ceea ce a fost in sala. 
Daca aveti ocazia, va recomand din toata inima sa mergeti sa il vedeti pe Yanni live.


Va mai las cateva piese, sper sa va placa si sa le ascultati cu drag!

Felitsa (o melodie compusa de Yanni pentru mama sa pe care o chema Felitsa)


Voyage


Deliverance


Nightingale


Desire


Vertigo


 The rain must fall


Nostalgia


Marching Season



One Man's Dream


Niki Nana


Love is All




Pupicei,
Gabriela

3 comentarii:

  1. Voi asculta fiecare melodie...Am ascultat deja Felitsa si mi-am amintit ce spuneai tu: iti da fiori pe sira spinarii!

    E evident ca acesti oameni sunt artisti in adevaratul sens al cuvantului si pot intui ce simti in timpul si dupa un astfel de spectacol! Am fi mult mai relaxati daca ne-am permite sa mergem frecvent la evenimente de acest gen!

    Am savurat articolul si-ti multumesc, Gabriela!:)

    Pupicei!
    Draga mea, iti doresc sa te bucuri de weekend!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Ilda, ma bucura mult comentariul tau!
      Ai perfecta dreptate, am fi mult mai relaxati si am vedea cu alti ochi viata daca am reusi sa mergem frecvent la spectacole, piese de teatru sau orice simtim ca ne incanta sufletul.
      Pe de alta parte, ma gandesc ca am putea reusi aceasta strangand banuti si renuntand la unele lucruri (cum ar fi cosmeticele, dar exemplele pot continua). Nu de tot bineinteles, dar cumparand ceva mai putine. E adevarat ca acestea ne produc bucurie pe moment. Nu incerc sa dau sfaturi nimanui. Doar pentru ca am fost la un concert nu inseamna ca pot da sfaturi. Dar vorbesc din experienta proprie. As putea merge mult mai des la concerte daca as fi mai cumpatata in achizitionarea cosmeticelor. Banuiesc totusi ca este un inceput si acest concert m-a facut sa constientizez cata nevoie am de astfel de lucruri intr-o lume in care stresul ocupa loc de cinste si in care problemele cotidiene ne fac adesea sa uitam cat de frumoasa este viata si de ce merita sa fie traita frumos.

      Dupa publicarea acestui articol, de fapt la cateva ore bune dupa, am fost dezamagita de putinele vizualizari pe care le-a avut. Dar apoi m-am gandit ca in primul rand am scris acest articol pentru a-mi aduce aminte de unicitatea momentelor traite si mai ales pentru ca acest minunat spectacol sa ramana consemnat, ca semn al respectului si aprecierii mele fata de acesti oameni minunati.

      Iata ca aproape am scris un roman :)). Dar am simtit ca trebuie sa spun toate aceste lucruri.

      Iti multumesc inca o data, ma bucur tare mult ca ai savurat articolul, inseamna enorm pentru mine si ai tot respectul meu!

      Pupici draga mea, sa ai un weekend minunat!

      Ștergere
    2. Nu numai ca am savurat articolul si mi-a placut sa citesc despre bucuria ta, dar am ascultat fiecare piesa cu placere!
      Oamenii sunt adevarati virtuozi si stiu sa creeze magie pe scena!

      Cred ca astazi, in general, a fost redus traficul in blogosfera!

      Referitor la a fi mai cumpatati, mai chibzuiti cu achizitionarea unor lucruri materiale pentru a economisi pentru cele ce tin de latura sufleteasca...ma gandesc si eu de multe ori astfel si tare mi-as dori sa reusim sa ne autoeducam (si) in aceasta directie!

      Te imbratisez, Gabriela!
      Iti multumesc pentru urare, la fel iti doresc si eu!:)

      Ștergere