duminică, 4 noiembrie 2012

Tag: Read, read and then read some more

Mi-a placut sa citesc raspunsurile fetelor care la fel ca si mine au gasit interesant acest tag, asa ca l-am preluat si eu. Poza de mai jos mi s-a parut foarte funny! :))))


Intrebarile pentru acest tag sunt urmatoarele:

1. Cand faci o pauza de la citit, folosesti un semn de carte sau indoi un colt al paginii? 

Intotdeauna semn de carte sau ceva pe post de semn de carte. Tin foarte mult la carti si nu suport sa le vad cu colturi indoite.

2. Ai primit in ultimul timp o carte? Daca da, care a fost aceasta?

Din pacate nu, insa mi-am cumparat de curand trilogia "Jocurile foamei" de Suzanne Collins.

3. Citesti in baie? 

O, da! E momentul meu de relaxare :D.

4. Te-ai gandit vreodata sa scrii o carte? Daca da, despre ce?

Chiar o carte in adevaratul sens al cuvantului, nu. Insa am inceput impreuna cu sora mea sa scriu povestioare  in urma cu ceva timp pe cand inca mai locuiam in casa parintilor. In serile de vara se adunau multi vecini pe banca din fata blocului si nu am putut sa nu observam si sa nu studiem tipologia vecinilor. Asa ca ne-am pus pe scris si pe imaginat lucruri ce aveau legatura cu viata de zi cu zi a catorva personaje de la bloc. Nu am inceput sa scriem pentru a ne pune in evidenta talentul personal, ci doar pentru amuzamentul propriu. Cred ca mai am si acum pe undeva cateva foi din acele povestioare si nu-mi vine sa cred cum am putut sa ne imaginam asemenea lucruri, dar se pare ca vecinii ne-au inspirat foarte mult. :))). 


5. Care este cartea ta preferata?

Isabel Allende - Ines a sufletului meu.

6. Iti place sa recitesti unele carti? 

Nu stiu daca as reciti, poate peste ani buni...dar le pastrez adanc in suflet si iau in considerare posibilitatea de a le reciti candva.


7. Ce parere ai despre o intalnire cu autorii cartilor pe care le apreciezi si ce le-ai spune?

Desigur, ar fi interesanta o intalnire cu autorii cartilor preferate. Cred ca le-as spune cat de mult ii apreciez si poate i-as intreba de ce anume  au fost inspirati cand au ales subiectul respectiv, cum le-a venit ideea.


8. Iti place sa vorbesti despre ceea ce citesti si cu cine?

Mie mi-ar placea pentru ca sunt entuziasmata dupa fiecare carte citita pe nerasuflate, dar nu stiu daca si altora le-ar placea sa incep sa le povestesc de vreme ce ei nu au citit cartea respectiva. Ar fi interesant de discutat doar in ideea in care am avea preferinte comune in materie de lectura. Pana acum doar cu sora mea am impartasit cartile citite.

9. Care sunt lucrurile care te determina sa alegi o carte anume? 

Aleg cartile in functie de subiect. Citesc recenziile sau descrierea si daca ma atrage subiectul atunci  citesc cartea respectiva.

10. Care crezi ca este o "lectura obligatorie", o carte pe care toata lumea trebuie sa o citeasca? 

Maitreyi - Mircea Eliade.

11. Care este locul tau preferat pentru lectura? 

Intr-un fotoliu comod. 

12. Cand citesti, asculti muzica sau preferi linistea? 

Prefer sa fie liniste deplina cand citesc.

13. Ai citit carti in format electronic?

 Nu. De altfel nici nu imi place sa citesc carti in format electronic. Sigur m-ar distrage altceva si in plus m-ar durea ochii de la cititul la calculator. Nimic nu se compara cu a tine in mana o carte adevarata, mai ales ca ador mirosul cartilor (cu conditia sa fie noi). 

14. Citesti numai carti cumparate sau si carti imprumutate? 

Nu imi place sa imprumut carti (nici sa imprumut de la cineva, nici sa imprumut cuiva...poate doar motanului meu care este foarte dornic de lectura. L-am prins cum incerca sa gaseasca in biblioteca mea o carte despre cum ar putea sa vaneze mai multe roante sau despre cum ar putea prinde luminita rosie si enervanta a laserului). A marturisit ce cauta dupa ce l-am amenintat ca nu mai primeste roante si il trimit la vanat de soricei.
Daca imi place o carte o cumpar.


15. Fa un top 5 al celor mai bune carti/serii pe care le-ai citit vreodata: 

5. Mircea Eliade - Nunta in cer
4.  Carol Shields - Jurnal in piatra
3. Mircea Eliade - Maitreyi
2. Isabel Allende - Ines a sufletului meu
1.  Jane Austen - Mandrie si prejudecata

 
Kisses,
Gabrielle

7 comentarii:

  1. Avem preferate comune, am sa le notez si pe cele necitite si am sa le caut. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa iti placa si celelalte carti. Iti recomand din toata inima Isabel Allende (nu stiu daca autoarea este una dintre necitite). De dragul primei carti citite - Ines a sufletului meu - am cumparat majoritatea cartilor scrise de Isabel si nu am dat gres. Are un stil de a scrie care te prinde.

      Ștergere
  2. Eu ador si mirosul de carti vechi!:X De asemenea, imi mai place mirosul de foaie proaspat scoasa din xerox, mirosul revistelor si la fel ca tie, mirosul cartilor noi. Am o problema, se pare!:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mirosul de carti vechi imi da o senzatie de sufocare, ma face sa tusesc, dar in rest - hartia proaspat scoasa din xerox si mirosul revistelor imi plac la nebunie. Da, cred ca avem o problema, da' imi place! Nu te poti pune cu placerea omului :)))

      Ștergere
  3. Isabel Allende e una din preferatele mele, scrie superb :x

    RăspundețiȘtergere
  4. M-ai facut curioasa ca Isabel Allende, o pun pe lista. Ma bucur ca cineva mai recomanda si cartii serioase, nu doar Jane Austen si Emily Bronte.
    Maitreyi mi-a placut si mie. am citit-o chiar de 2,3 ori.

    RăspundețiȘtergere