joi, 15 decembrie 2011

What's Cookin', Doc?

Hey girls,

Astazi am avut chef sa gatesc, sa fac ceva simplu si totusi gustos: paste cu pui si ciuperci la cuptor. Am gasit reteta pe internet, insa nu am respectat intocmai cantitatile si nici toti pasii, ci am facut asa cum am simtit eu ca trebuie sa fac.

Aveti nevoie de urmatoarele:

  •  carne de pui (eu am folosit carne tocata de pui, dar puteti pune piept de pui pe care sa il taiati in bucati mici)
  • ciuperci
  • o ceapa mica
  • paste (penne)
  • smantana
  • cascaval
  • putin ulei
  • sare, piper, oregano
  • sos de rosii (cam 2 linguri am pus eu).
Cum am procedat: Am pus pastele la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, le-am scurs bine, le-am clatit cu apa rece si le-am pus intr-un vas de jena.

Am pregatit apoi sosul asa: intr-o tigaie am pus putin ulei (daca aveti ulei de masline este cu atat mai bine), am pus la rumenit carnea impreuna cu ciupercile taiate, ceapa, am adaugat sare, piper. Apoi am turnat peste ele o cana cu apa. Dupa ce a scazut apa, am adaugat smantana, putin oregano (reteta originala era cu busuioc proaspat) si sosul de rosii. Dupa gust, mai puteti pune sare si/sau piper. Lasati sa dea un singur clocot. Sosul e gata :).

Pasul urmator: Turnati sosul peste paste (in vasul jena), amestecati, iar apoi puneti deasupra cascaval ras.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pana se topeste cascavalul.

Et le voila! Mancarea este gata :).



Bon apetit!


Kisses,
Gabrielle


2 comentarii:

  1. miiiiam!!! imi ploua-n gura! :)))
    chiar si pe ecran reteta pare delicioasa! abia astept sa o incerc!
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci, astept sa-mi spui cum a iesit si daca a avut succes :).

    RăspundețiȘtergere