joi, 3 noiembrie 2011

Ce rol are uleiul de peste in dezvoltarea copilului?

Hi all,

Cand ne gandim la uleiul de peste, inevitabil ne apare in minte imaginea cu acea lingurita cu lichid uleios pe care trebuia sa o luam cand eram mici, ceea ce nu ne facea deloc placere, din contra. Partea buna este ca acum ne sunt puse la dispozitie capsule gelatinoase care nu au nici gust si nici miros, iar acest lucru le face usor de administrat.
Uleiul de peste joaca un rol foarte important in dezvoltarea copilului.
Acesta contine intr-un raport favorabil acizi grasi deosebiti de importanti pentru buna dezvoltare a organismului, cresterea capacitatii sistemului nervos, regenerare celulara si neuronala.
Cei mai importanti acizi sunt omega 3 si omega 6 pe care uleiul de peste ii contine, alaturi de o vitamina de asemenea esentiala pentru copil, vitamina D. Aceasta are rolul de a preveni rahitismul, nanismul, de a asigura buna crestere si dezvoltare a sistemului osos.  
Uleiul de peste mai contine si vitamina A care imbunatateste vederea si asigura buna dezvoltare a sistemului vizual, favorizeaza cresterea, tonifica sistemul imunitar, participa la metabolizarea hormonilor steroizi, este benefica in tratamentul ranilor si a unor boli de piele.

De asemenea, uleiul de peste are urmatoarele beneficii in dezvoltarea si sanatatea copilului:
  • Intareste sistemul imunitar, reduce inflamatiile si scade riscul infectiilor. Un copil caruia i se administreaza ulei de peste se vindeca mai repede de anumite boli, crescand capacitatea de refacere a organismului;
  • Asigura buna functionare a sistemelor energetice, fiind util in refacerea organismului, in efortul fizic, oboseala si in perioadele de convalescenta de asemenea;
  • Previne rahitismul, nanismul si defectele de dezvoltare scheletala;
  • Previne bolile dislipidemice datorate cresterii colesterolului;
  • Previne bolile cardio-vasculare;
  • Previne diabetul;
  • Previne obezitatea infantila;
  • Ajuta foarte mult la dezvoltarea creierului.
Perioada de dezvoltare a creierului se produce in copilarie, tot atunci realizandu-se si cea mai mare parte a sinapselor neuronale. De aceea este important ca o persoana sa ia la aceasta varsta ulei de peste. Uleiul de peste este recomandat copiilor de peste trei ani, totusi este indicat sa cereti sfatul medicului pediatru inaintea administrarii uleiului de peste. (sursa magicfm.ro)


Kisses,
Gabrielle

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu