sâmbătă, 20 august 2011

Olivia Joules si imaginatia hiperactiva

Salutare,

Tocmai am terminat de citit o carte care mi-a placut foarte mult si pe care m-am gandit sa v-o recomand.
Este captivanta - suspans, actiune, iubire - are toate ingredientele necesare pentru a o citi pe nerasuflate.
Despre ce carte este vorba? Olivia Joules si imaginatia hiperactiva - Helen Fielding. Da, Helen Fielding, cea care a scris "Jurnalul lui Bridget Jones".
O sa va povestesc pe scurt despre ce este vorba.
Personajul principal, Olivia Joules (Rachel Pixley, numele ei adevarat) este o ziarista liber-profesionista care scrie pentru Sunday Times si pentru revista Elan. Isi doreste sa scrie articole serioase. Seful ei, Barry Wilkinson, redactor la departamentul de stiri externe al ziarului Sunday Times o caracterizeaza ca fiind o ziarista buna, cu intuitie si spirit de observatie, insa cu o imaginatie hiperactiva. Drept urmare, hotaraste ca aceste calitati s-ar potrivi mai bine pentru paginile de moda si o trimite la Miami, la lansarea unei creme de fata.
La aceasta lansare il intalneste pe Pierre Ferramo despre care isi imagineaza ca este arab, si mai mult decat atat, chiar Osama Bin Laden in persoana. Daca are dreptate sau este aproape de adevar, sau daca dimpotriva este rodul imaginatiei sale veti descoperi voi, cert este ca acesta este momentul in care incepe intriga.
Sper ca v-am convins sa cititi aceasta carte, de care sunt sigura ca nu va veti putea dezlipi usor.


"Teroristi, rapiri, atentate, suspans - pe scurt un nou bestseller marca Helen Fielding si o noua eroina, la fel de "tare" ca Bridget Jones!" - Publishers Weekly


"Olivia Joules si imaginatia hiperactiva are toate ingredientele unui excelent thriller - peisaje exotice, o eroina care stie sa se descurce in orice situatie, conspiratii si o idila foarte sexy." - Booklist

"James Bond in varianta feminina!" - Los Angeles Times


Kisses,
Gabriela

6 comentarii: