vineri, 10 iunie 2011

Campanie Iwostin, ziua 5 - Alegerea corecta a cremei de protectie solara

Hey,

Daca in postarile trecute, am vorbit despre cat de nociv este soarele atunci cand ne expunem in orele nepermise si mai ales, atunci cand nu folosim cremele pentru protectie solara, astazi, in ultima zi a campaniei, vom vorbi despre cum sa alegem corect crema de protectie solara.

Alegerea cremei de protectie solara trebuie aleasa in functie de tipul de piele. 
  • Este bine ca produsul utilizat sa aiba un grad de protectie SPF de cel puțin 30. SPF se referă numai la modul de protecție față de ultravioletele de tip B (UVB) și nu la protecția față de ultravioletele A (UVA). 
  • Verificați dacă produsul respectiv conferă protecție simultană și pentru UVB și pentru UVA. Preparatele care conferă protecție față de UVA sunt oxidul de zinc, dioxidul de titan, ecamsule (mexoryl SX), avobenzone.
  • Folosiți produse de protecție solară care au în compoziție și ingrediente cu efecte antioxidante sau care conțin vitamine din grupul B,C sau E.
  • Cel mai bine este sa alegem un produs de protectie solara rezistent la apa.
La copiii mici, mecanismele de apărare împotriva radiaţiilor UV  nu sunt încă pe deplin dezvoltate. Copii au mai puţine celule producătoare de melanină. Asadar, sunt mai expusi arsurilor, iar problemele cauzate de radiaţiile UV sunt de regulă ireversibile. Copiii a căror piele nu este protejată în mod eficace împotriva radiaţiilor UV dezvoltă melanodermă, care creşte riscul de cancer în viitor. Din acest motiv, copiii mici trebuie protejaţi în mod special de soare.
Nivelul factorului de protecţie depinde de vârsta copilului, totuşi, protecţia solară trebuie aplicată frecvent, în cantităţi suficiente şi trebuie să acopere bine suprafeţele de piele expuse.
(Surse folosite -  fotoprotectie.ro si solecrin.ro).

Inchei seria acestor postari, in speranta ca informatiile prezentate v-au fost de ajutor. Nu va jucati cu sanatatea voastra, haideti sa incercam sa ducem o viata de calitate.

Hugs and kisses,
Gabriela























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu