Este pentru prima data cand prepar hummus, dar va rog sa ma credeti pe cuvant ca a iesit delicios! Este foarte simplu de facut si necesita putine ingrediente. Simplu, gustos si sanatos!
Se pregateste astfel:
Nautul se pune in apa la inmuiat peste noapte. Ziua urmatoare se pune la fiert (daca aveti oala sub presiune timpul de fierbere este de aproximativ 50 minute).
Dupa ce au fiert, scoatem boabele de naut din oala. Nu aruncam apa in care au fiert, intrucat ne va fi necesara la urmatorul pas.
Dam prin blender boabele de naut, adaugand cate putin din apa in care au fiert pana ce obtinem o pasta tartinabila. Dupa gust adaugam sare, usturoi pisat, putin ulei de masline (ideal ulei de susan) si zeama de lamaie. Asta este tot :).
V-am pupat!
Gabriela
Ce reteta simpla! Mie imi place mult hummusul, insa nu am incercat niciodata sa-l fac in casa: mi s-a parut complicat. Ce-i drept, retetele pe care le stiam eu erau mai dificile si includeau si tahini - o pasta de susan care se adauga compozitiei. Dar reteta ta e chiar simpla - merita incercat.
RăspundețiȘtergereps: Si mai e o "problema" cu hummusul: se acreste repede, in vreo 2 zile. Nu poti face o cantitate mare. Sau poti...dar trebuie sa o mananci (nom-nom) :))
Sunt convinsa ca exista si retete mai complicate, insa eu am ales "the easy way". Poti pune si susan, ar iesi chiar mai gustos (eu nu am avut in casa, dar data viitoare cand fac o sa pun si as vrea sa cumpar si ulei de susan - am vazut la Lidl).
ȘtergereReferitor la cantitate, intr-adevar e de preferat sa faci mai putin. La mine, fiind prima data cand am preparat, am varsat constiincioasa toata punga de naut in vasul cu apa. Iar punga era de 1 kg. Iti imaginezi cat mi-a iesit! :)))) Asa ca am bucurat si familiile (a mea si a sotului) care m-au indemnat sa mai fac si data viitoare tot 1 kg :))).
Stiu de naut (hummus) dar acum am coborat din copac...nu am mancat niciodata!
ȘtergereArata excelent, imi place culoarea, textura (dupa cum pare!)
M-ai convins, voi face!!!
Da, data viitoare sa faci tot 1 kg...tin cu ursu', haha!:))
Pupicei, Gabriela!
Multumesc pentru inspiratie...
Ilda
Lavender Thoughts
Deci asa, tii cu ursu'! :)))
ȘtergereMa bucur ca am fost o sursa de inspiratie! :)
Sper sa iti placa nautul, dar chiar este foarte gustos!
Pupici!
Iti dau de stire atunci cand voi face! Iti spun ce nota am primit, ce nota ii dau eu...:))
ȘtergereNoapte linistita, Gabriela!
Nu am mancat pana acum naut;)) dar cred ca o sa-l incerc:*
RăspundețiȘtergereMultumim pentru reteta
http://miss-lorrie.blogspot.ro/
Cu mare drag!
ȘtergereDaca incerci, sa imi spui cum ti-a iesit si daca ti-a placut!
Te pup!
O reteta foarte buna si usor de facut ! Ador nautul ! Eu il mananc chiar si cu nuca macinata si putin zahar brun, atunci cand mi-e pofta de dulciuri.
RăspundețiȘtergereSuna bine ce propui tu! Trebuie sa fie delicios, ador si nuca!
ȘtergerePupici!